Bol.com start nieuwbouw in Waalwijk

Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen fulfilment center in Waalwijk. Het distributiecentrum beslaat een grondoppervlak van 50.000 m2 op het bedrijventerrein Haven Acht.

De nieuwbouwplannen werden begin van dit jaar al aangekondigd, maar zijn nu definitief. Het distributiecentrum wordt in 2017 geopend en zal werk bieden aan circa 1.000 nieuwe medewerkers. De uitbreiding moet ervoor zorgen dat bol.com ook in de toekomst kan blijven groeien en innoveren. Docdata – de huidige fulfilment-partner van bol.com – zal op de nieuwe locatie zorg dragen voor het personeel, de werving en de dagelijkse leiding. Vacatures zullen in de loop van 2016 op de website van Docdata worden geplaatst. Het huidige fulfilment center biedt op den duur te weinig capaciteit. In de afgelopen zestien jaar is bol.com uitgegroeid van een winkel voor boeken en entertainment tot een verzameling van speciaalzaken die in totaal ruim negen miljoen artikelen bieden. Meer dan vijf miljoen Nederlanders en Belgen winkelen bij bol.com; en dagelijks wordt de webwinkel door bijna een miljoen mensen bezocht. Daarnaast heeft bol.com zich ook ontwikkeld tot een verkopersplatform waar zowel particulieren als andere ondernemers hun artikelen te koop kunnen aanbieden.

Logistiek
Onlangs introduceerde bol.com ‘Vandaag Ophalen’, een nieuwe dienst waarbij een bestelling die in de ochtend is gedaan bij bol.com nog dezelfde dag opgehaald kan worden bij Albert Heijn tegen een laag tarief. Een andere recente ontwikkeling is ‘Logistiek via bol.com’ waarmee verkooppartners van bol.com nu ook hun voorraadbeheer en distributie kunnen uitbesteden, met als gevolg dat klanten voor een nog groter deel van het assortiment kunnen rekenen op de bol.com dienstverlening.

BREEAM
Bij de nieuwbouw worden duurzame oplossingen toegepast, zoals het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en een optimaal werkklimaat. Bol.com streeft naar het behalen van de ‘Excellent’ score van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.