Coolblue opent mega-magazijn

Coolblue heeft zijn nieuwe magazijn in Tilburg in gebruik genomen. Het nieuwe distributiecentrum meet 22.000 vierkante meter.

De online retailer huurt sinds begin 2013 een magazijn in Tilburg van ruim 13.000 vierkante meter in Tilburg. Met de opening van het nieuwe dc wordt deze gesloten. Het nieuwe magazijn is 22.000 vierkante meter groot, heeft 20 dockdeuren en is 14 meter hoog.

Zeven dagen per week

De nieuwe locatie, ontwikkeld doorPrologis, is zeven dagen per week in gebruik. Er gaan in totaal 165 medewerkers in het magazijn werken. Naast de ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, is het geschikt voor VandaagNog- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders voor grote goederen zoals witgoed en reserveringen voor de zeven fysieke winkels. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, worden hier verwerkt.

Groei

Het nieuwe magazijn is nodig om de groei aan te kunnen. Pieter Zwart, directeur van Coolblue: “We groeien al tien kwartalen op rij met meer dan veertig procent.” De webwinkel heeft ook een dc in Capelle aan den IJssel van 5.000 vierkante meter voor kleinere technische en hoogwaardige apparaten. Deze blijft gehandhaafd.