Kosten LZV-ontheffing opnieuw lager

Het tarief voor een LZV-ontheffing in Nederland wordt lager. Met ingang van het nieuwe jaar is het tarief €150, €100 minder dan de huidige ontheffing voor deze grote trucks, meldt TLN. Dit tarief is overeenkomstig met een ontheffing voor het exceptioneel vervoer.

Om met een LZV of ecocombi in Nederland te mogen rijden, is een ontheffing vereist. Deze LZV-ontheffing wordt op het kenteken van het trekkende voertuig afgegeven, is een jaar geldig en geeft het recht om op alle wegen te rijden die voor LZV’s zijn vrijgegeven.

De kosten voor een LZV-jaarontheffing lagen altijd rond de €300,- . Op basis van het groeiende aantal LZV’s heeft TLN er vorig jaar bij de RDW op aangedrongen om het tarief per 1 januari 2014 gelijk te trekken met het tarief voor de jaarontheffing voor het exceptioneel vervoer dat €150,- bedraagt.

De RDW vond dit voorstel uit kosten/baten oogpunt en op basis van het toenmalige aantal LZV’s nog een te grote stap. Er is toen besloten het tarief per 1 januari 2014 te verlagen naar €250,- . Op basis van de sterke groei van het aantal LZV’s hebben TLN en verladersorganisatie EVO dit jaar opnieuw aangedrongen op een verdere verlaging van het tarief. De RDW heeft dit gehonoreerd. In het tarievenoverleg begin september wordt hierover een definitief besluit genomen.

 

Nieuws Bron