Omleidingsroute ADR Botlekbrug

6 mei 2015– Edwin van Lottum

Rijkswaterstaat verbreedt de A15 tussen de Maasvlakte en Vaanplein, renoveert bestaande bouwwerken en legt nieuwe bouwwerken aan, waaronder een nieuwe en hogere Botlekbrug. Voordat de nieuwe Botlekbrug opengesteld wordt voor het verkeer, moet de gevaarlijke stoffenroute richting Rotterdam verlegd zijn. Om de werkzaamheden hiervoor uit te kunnen voeren, is de gevaarlijke stoffenroute ter hoogte van de Botlekbrug afgesloten en geldt er voor het vervoer van gevaarlijke stoffen een omleiding. Houd rekening met extra reistijd.

Afsluitingen gevaarlijke stoffenroute richting Rotterdam

  • Van woensdag 6 mei 22.00 uur tot donderdag 7 mei 05.00 uur
  • Van donderdag 7 mei 22.00 tot vrijdag 8 mei 05.00 uur
  • Van zondag 10 mei 22.00 tot maandag 11 mei 05.00 uur

Omleiding

Vervoer gevaarlijke stoffen op de N15 richting A15 Rotterdam

  • Vervoer vanuit op de N15 uit de richting Maasvlakte richting Rotterdam wordt omgeleid via de ‘Eilandroute’. Voor de Thomassentunnel naar de N57 richting Goeree Overflakkee, bij Stellingdam via de N215, N59, A29 richting Willemstad, bij knooppunt Sabina richting de A59, bij knooppunt Noordhoek de A59 blijven volgen richting Zevenbergen, vervolgens via de A17, A16 en N3 richting de A15.

Fasering gevaarlijke stoffenroute na maandag 11 mei

Vervoer van gevaarlijke stoffen richting Rotterdam moet na maandag 11 mei rekening houden met de volgende maatregelen:

  • Vanaf maandag 11 mei vervalt de huidige gevaarlijke stoffenroute ter hoogte van de Oude Maas richting de huidige Botlekbrug.
  • Vanaf maandag 11 mei 2015 tot 12 juli wordt het verkeer dat gebruikmaakt van de gevaarlijke stoffenroute via de Plaatweg over de toekomstige aansluiting van de nieuwe Botlekbrug en een tijdelijke doorsteek naar de oude Botlekbrug geleid.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Een pdf met een kaart waarop de omleidingsroutes staan weergegeven vindt u hier. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. (LHe)