Rijkswaterstaat wil dat vrachtwagens Waberer’s van verzorgingsplaatsen vertrekken

DE WESTEREEN – Rijkswaterstaat meldt dinsdagochtend aan Transport Online dat er op diverse verzorgingsplaatsen langs snelwegen in Nederland vrachtwagens staan geparkeerd van de Hongaarse transportfirma Waberer’s.

Een medewerker van Rijkswaterstaat informeert dinsdagochtend bij Transport Online of het transportbedrijf mogelijk in de problemen verkeert omdat de vrachtwagens ook na nieuwjaar zijn blijven staan. “Het is de eerste keer dat de vrachtwagens van Waberer’s in zulke grote getalen op de verzorgingsplaatsen staan. De verzorgingsplaatsen staan dit jaar helemaal vol”, aldus een medewerker van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat geeft aan dat de vele geparkeerde vrachtwagens voor onveilige situaties zorgen. “Er is plaats voor zo’n acht á negen vrachtwagens op een verzorgingsplaats. Deze staan nu helemaal vol. Een verzorgingsplaats is toegerust voor een korte stop maar niet om langer te parkeren. Waberer’s neemt nu de plek in van andere vrachtwagens die willen pauzeren en die nu voor filevorming zorgen, wat weer tot onveilige situaties leidt.”

Waberer-s-03(1) Waberer-s-05 Waberer-2-06