Vrachtwagenfabrikanten wacht megaorder defensie

Het gaat al goed met de truckverkoop in Nederland en Europa en de vooruitzichten voor de vrachtwagenfabrikanten worden nog veel beter. Defensie wil maar liefst 3300 vrachtwagens vervangen. Met de investering is een bedrag van een miljard euro gemoeid,

Defensie staat aan de vooravond van en mega investering van een miljard euro voor de vervanging van 3300 vrachtwagens. De super order wordt op korte termijn aanbesteed.  De exacte plannen moeten nog door defensieminister Hennis naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Dit gebeurt naar verwachting volgende maand, meldt de Telegraaf.

Kop en schouders

Wie de order krijgt is dus nog de vraag. Feit is dat de investering een verdere boost zal geven aan de truckverkoop die toch al prima loopt. De truckverkoop in Europa stijgt. Over het eerste kwartaal gezien steekt Nederland er met kop en schouders boven uit. Ons land noteerde een groei van 139,1 procent ten opzichte van 2014, het jaar net na de Euro 6 subsidierace.

Productieverhoging

DAF, een van de vrachtwagenbouwers die aast op de megaorder, maakte vorige week bekend voor de derde keer dit jaar zijn productie te verhogen. DAF wil vanaf september tweehonderd vrachtwagens per dag maken. In juni had DAF de productie  al verhoogd van 156 naar de 174 In april lag de productie nog op 140 voertuigen per dag.